Hoi! Mijn naam is Alies en ik ben in juni gestart aan het Mendix IT-traineeship. Mijn studieachtergrond ligt in de Religiewetenschappen. Tijdens mijn studie realiseerde ik me echter dat ik niet voor de klas wilde staan of het onderzoek in wilde, wat toch de 2 grootste werkvelden zijn waar je na deze studie in terecht komt. Na mijn studie heb ik gewerkt in klantgerichte/administratieve functies. Hierin werkte ik veel met diverse applicaties en programma’s. Ik wilde heel graag ontdekken hoe deze applicaties in elkaar zaten en het leek mij heel gaaf om ze zelf ook te kunnen bouwen en vormgeven. Maar.. met mijn studie achtergrond zou me dat natuurlijk nooit lukken, meende ik…

Gelukkig dachten ze daar bij Trainee Factory anders over. Ik had een fijn telefoongesprek met Onno en na een persoonlijk sollicitatiegesprek en het maken van een paar intelligentietesten kreeg ik het goede nieuws dat ik mocht starten aan het Mendix IT-traineeship! Yes!

Nu ik dit schrijf heb ik de rollercoaster van 8 weken alweer achter de rug. En een achtbaan was het zeker, ik heb in zo’n korte periode nog nooit zoveel geleerd. Omdat ik geen IT achtergrond heb was voor mij alles nieuw en eerlijk gezegd ook wel even pittig. Door de persoonlijke begeleiding en goede docenten kon ik de stof snel eigen maken en meters maken in Mendix. Hierdoor had ik heel snel mijn Scrum- en Mendix Rapid developer certificaat op zak!

Wat ik prettig vond aan dit traineeship is dat we direct veel in Mendix konden werken om het platform zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Het mooie aan Mendix is dat je heel snel applicaties kunt bouwen die ook meteen werken en er goed uitzien. Bij low code ligt de nadruk op het snel kunnen vertalen en verwezenlijken van klantvragen in functionaliteiten. Ik vond het daarom fijn dat in het traineeship ook de training van soft skills aan bod kwam. Om klantvragen te begrijpen en inzichtelijk te maken zijn goede gesprek- en analysevaardigheden erg nuttig.

Het lijkt mij in de toekomst heel tof om de wensen van klanten in kaart te brengen en daarmee mooie applicaties te bouwen. Van het vertalen wat een applicatie moet kunnen tot hoe deze er voor de eindgebruiker uit moeten komen te zien. Hierbij wil ik graag de nadruk leggen op de efficiëntie, onderhoud- en gebruiksvriendelijkheid van deze apps. Het fijne aan Mendix is dat je met deze zaken al tijdens het bouwen rekening houdt. Binnenkort hoop ik te beginnen aan mijn eerste opdracht en ik heb er veel zin in!