Het is inmiddels  bijna twee weken geleden dat het nieuwe Mendix traineeship van start is gegaan. De eerste week hebben jullie kennis kunnen maken met drie trainees uit de nieuwe lichting: Lisa, Rick en Annieke. Deze week praat Annieke ons bij over hoe zij de eerste twee weken van het traineeship heeft ervaren.

Allereerst, hoe zijn de eerste weken van het traineeship gegaan?
Boven verwachting! De eerste dag begon gelijk goed met een indrukwekkende kick-off bij het nieuwe Mendix kantoor in Rotterdam. Het nieuwe kantoorpand is op zijn zachtst gezegd ‘state of the art’ te noemen, maar de introductie en de mensen die ons hebben verwelkomt waren ‘down to earth’, open en ontzettend enthousiast.

 

 

De eerste week stond verder vooral in het teken van kennismakingen, een cursus Scrum en het modelleren van gegevens. Scrum was daarbij de eerste cursus. Doordat de cursus heel interactief was opgezet leerden we elkaar ook gelijk beter kennen middels de groepsopdracht. Een praktisch, speels en leerzaam begin.

Uiteraard kon het niet bij spelen blijven en hebben we een aardige kluif gehad aan het beginnen met modelleren van gegevens. In de tweede week kregen we verder een introductie over database en heb ik met plezier kennis gemaakt met enkele programmeertalen.

Wat waren eigenlijk je verwachtingen van het traineeship?
Dat het moeilijk zou worden! Het is best een uitdaging om vanuit een compleet andere studie (Culturele Antropologie) en werkervaring te starten aan een IT-traineeship. Je komt daarnaast in een samengestelde groep terecht met mensen die allemaal verschillende studie- of werkachtergronden hebben. Je vraagt je van te voren dan toch een moment af of je wel een klik hebt met je mede trainees. De eerste fase van het traineeship start je namelijk met een full-time opleiding, waarbij je 8 weken met elkaar in een lokaal zit.

En, hoe bevalt de groep?
Goed! Elke keer weer verbaas ik me over hoe veel steun ik heb aan de groep en dat we een leuke klik met elkaar hebben. De meesten van ons verblijven daarnaast in het Ibis Hotel, dat gezelligheid en ook de ruimte biedt om buiten de lessen om de stof te bespreken en te babbelen over perspectief voor later. Daarnaast hebben we vorige week de eerste verjaardag in de groep gevierd met een lekker biertje van de Rotterdamse Kaapse Brouwers bij de Fenix Food Factory en zijn we afgelopen donderdag met zijn allen uit eten geweest en een escaperoom ingegaan.

Wat is je gevoel na de eerste weken?
Het is leuk, uitdagend en voor mij allemaal nieuw! Onno en Dennis zijn aan de rand van mijn beleving aanwezig: dat belletje naar de jarige en even checken hoe de week is geweest op vrijdag. En natuurlijk beantwoorden ze tussendoor al onze vragen.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het ontzettend naar mijn zin heb, het traineeship uitdagend is en de groep dynamisch, betrokken en simpelweg leuk. Daarnaast heb ik afgelopen weekend mijn Professional Scrum Master 1 certificaat behaald!