Maak kennis met Arvid, Kim en Mick, drie van onze nieuwe trainees die deze maand gestart zijn aan het Full Stack Software Developer traineeship van Trainee Factory.

 

Arvid – afgestudeerd WO Technische Natuurkunde

Ik ben Arvid en ik kom uit Rijswijk. Toen ik destijds van de middelbare school kwam wist ik nog niet zeker waar ik terecht wilde komen en ben ik gestart met een HBO opleiding informatica. Gedurende dit traject ben ik uiteindelijk overgestapt naar de opleiding Technische Natuurkunde en ben ik recentelijk afgestudeerd als Ingenieur. Als Natuurkunde student werd mijn interesse in programmeren gewekt. Naar aanleiding hiervan besloot ik deze richting weer in te slaan en ben ik een week geleden begonnen met het traineeship Full Stack Software Developer bij Trainee Factory.

Één van de aantrekkingskrachten van software is voor mij het feit dat het voor vrijwel alles in de samenleving toegepast kan worden. Tijdens mijn studie betekende dit onder andere het programmeren van meetopstellingen en automatiseren van dataverwerking. Hobbymatig heb ik al kennis kunnen maken met C#, maar ik wilde me graag beter voorbereiden op een professionele functie. Dit leidde tot het vinden van de vacature bij Trainee Factory. Naar aanleiding van een telefoongesprek had ik direct een positief gevoel wat uiteindelijk heeft geleid tot mijn deelname aan dit traineeship.

Mijn keuze voor Trainee Factory heeft voornamelijk te maken met de persoonlijke aanpak. De groep trainees is relatief klein waardoor de leerervaring naar mijn mening beter op individueel niveau is afgestemd.

Ook zorgt het traject ervoor dat ik snel in een echte situatie terecht zal komen wat het leerproces voor mij versnelt, iets waar ik naar op zoek was vanwege mijn eerdere ervaring met software ontwikkeling.

Kim – Afgestudeerd WO Mariene Biologie

Ik ben Kim en ik kom uit Groningen. Ik ben begonnen met programmeren dankzij videogames. Sommige spellen worden leuker als je er zelf inhoud aan toevoegt, en om dat toe doen moet je soms ook je eigen code te schrijven. Tijdens mijn studie heb ik daarom al wat programmeervakken gevolgd en dat lag me goed. Vooral de mentale uitdaging van het programmeren spreekt me aan. Ik heb dus al enige ervaring met codes schrijven voor videogames en voor programmeervakken en -projecten op de universiteit. Ook ben ik hier nog dieper op in gegaan tijdens een cursus Java aan de IT academy en heb ik thuis zelf wat cursussen gevolgd en kleine programma’s geschreven.

Ik heb gekozen voor het Full Stack traineeship omdat ik een brede interesse heb en ik dan ook graag brede kennis wil hebben.  Het is leuk om iets te weten van zowel de front-end als de back-end voor eigen projecten. Ook voor werk lijkt het me handig om kennis te hebben van alle aspecten van software development.

Ik heb voor Trainee Factory gekozen omdat zij opdrachtgevers hebben door het hele land.

Mick – Afgestudeerd WO Wijsbegeerte

Mijn naam is Mick en ik kom uit Utrecht. Pas twee maanden geleden heb ik me gestort op programmeren en tot mijn verbazing kan ik terugvallen op concepten die ik tijdens mijn studie heb geleerd met betrekking tot abstract denken, argumentatief redeneren en formele logica. Mijn vrienden die ook actief zijn binnen de IT hebben het eerste vuurtje in mij ontstoken. Sinds ik me het afgelopen jaar in het IT-werkveld heb gestort kan ik niet anders dan concluderen dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Voor mij is programmeren één van de belangrijkste bouwstenen om nieuwe producten en applicaties te bouwen die onze werkzaamheden blijvend zullen automatiseren en veranderen.

Ik heb gekozen voor een Full Stack traineeship omdat ik een goede basis wil opbouwen voor mijn verdere ontwikkeling binnen IT. Met de kennis en ervaring die ik zal opdoen binnen dit traineeship ben ik in staat om concrete dingen te bouwen. Aangezien ik geen academische achtergrond in IT heb is dit traineeship voor mij dé kans om alsnog deze kennis op te doen en direct te kunnen toepassen in concrete situaties, binnen een organisatie die bereid is om mij te helpen in dit ontwikkelingsproces.

Ik heb voor Trainee Factory gekozen omdat ik ten eerste al goed bekend was met de betrouwbaarheid en de persoonlijke begeleiding die Trainee Factory biedt aan haar trainees, vanuit mijn tijd als recruiter.

Ook ben ik enthousiast over de persoonlijke aanpak van Trainee Factory en spreken de opdrachtgevers mij sterk aan.