Wat zeggen de trainees?

We vroegen onze trainees naar hun ervaring met Trainee Factory. Van het sollicitatieproces tot het werken bij onze opdrachtgevers.

Het sollicitatieproces

Steven Hols volgde in 2018 ons Mendix Traineeship en is werkzaam bij Magnus.

Hé Steven,
“Ja?”

Waarom koos je voor een traineeship bij Trainee Factory?
“Het eerste telefonische contact met Onno creëerde direct een goed gevoel”

Waarin onderscheidt Trainee Factory zich van andere partijen?
“Trainee Factory is secuur en selectief tijdens het wervingsproces. Het is belangrijk dat er echt een match is. En dat is zowel tijdens de sollicitatie
als tijdens het traineeship te merken.”

Hoe heb je het sollicitatiegesprek ervaren?
“Een fijn en rustig gesprek. Er werd echt de tijd genomen om vragen te stellen en ook te beantwoorden.”

Ervaring in de klas

Rick van den Bergh en Rosa Hegi volgden in 2018 het Mendix IT-traineeship. Sander van der Velden en Jules Van Thillo volgden het traineeship in 2019. Sander en Jules werken momenteel bij Mendix intern op het Hoofdkantoor in Rotterdam.

Rick: “Na bijna een jaar te hebben gewerkt bij mijn opdrachtgever, ben ik nog steeds erg tevreden met mijn keuze voor dit traineeship. Tijdens het opleidingsdeel heb ik kennis op kunnen doen met verschillende vlakken die Mendix raken. Uiteraard heb ik op Mendix-gebied ook een goede basis meekregen om te starten bij mijn opdrachtgever.”

Rosa: “De opleiding vond ik heel leuk en interessant. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd, maar ik kon ook anderen helpen omdat ik al een achtergrond in informatica had! Wij waren tijdens het traineeship met 8 personen. Vanaf moment 1 klikte het eigenlijk met iedereen en hadden we allemaal hetzelfde doel: leren mendixen!”

Sander: “Het fijne van werken met Mendix is dat je in korte tijd al hele leuke apps kunt maken. Met een gezellige en diverse groep trainees, leer je met elkaar en van elkaar. Het traineeship zit vol met nieuwe uitdagingen en die uitdagingen worden bij je opdrachtgever alleen nog maar groter!”

Jules: “Voordat ik startte aan het Mendix IT-traineeship had ik al ervaring met Mendix. Na het afronden van mijn studie wist is zeker dat ik mij op het gebied van Mendix verder wilde ontwikkelen. Dit traineeship bood mij de kans om mij hierin verder te ontwikkelen en dit direct toe te passen in de praktijk.”

Begeleiding vanuit Trainee Factory

Annieke van Zeumeren volgde in 2018 ons Mendix Traineeship en werkt nu bij Cape Groep.

Hoe ervaar jij de begeleiding vanuit Trainee Factory?
“Goed. Dennis en ik houden met regelmaat contact over hoe het gaat en of mijn gestelde doelen behaald worden. Ik voel me gesteund waar nodig en ben vrij om zelf te handelen waar ik dat wil.”

Wat vind je van het werken voor Trainee Factory?
“Het is voor mij meer werken mét Trainee Factory, dan vóór Trainee Factory. Samen werken we aan mijn toekomst in de IT.”

Welke boodschap heb je voor toekomstige kandidaten?
“Mijn advies aan nieuwe trainees is dan ook; durf te dromen, deel je doelen met Trainee Factory en ga ervoor!”

Werken bij de opdrachtgever

Jesper Peterse volgde in 2017 ons Mendix Traineeship en werkt nu bij BAM.

Hé Jesper, waar ben je momenteel mee bezig?
“Op dit moment werk ik aan twee grote applicaties. Een van de applicaties ondersteunt het proces voor het vervangen van 1 miljoen huisaansluitingen (gas -en elektrameters).”

Wat is het waardevolste wat je tot nu toe geleerd hebt?
“Doorvragen wat de gebruikers willen bereiken, in plaats van blind de functionaliteiten bouwen waar ze om vragen.”

Hoe ervaar je de begeleiding vanuit jouw opdrachtgever?
“Tijdens mijn eerste project van vier maanden heb ik samen gewerkt met een ontwikkelaar die vier jaar ervaring heeft. Deze persoon was echt een mentor voor me. Nu ik hier acht maanden werk, kan ik de meeste dingen zelfstandig oplossen. Maar wanneer ik vragen heb, kan ik altijd bij hem of andere collega’s terecht.”

Wat vind je het leukst aan je baan?
“Het ontwikkelen met Mendix zelf blijft het leukst.”

Ben jij ook benieuwd naar onze Traineeships?

Geef ons een belletje

085 0609 910

Stuur ons een mailtje

info@traineefactory.nl

Volg ons

Of laat je nummer achter