IT-traineeship Data Engineer

By 19/08/2019Geen categorie

IT-traineeship Data Engineer

Wanneer? 14/10/2019
Waar? Heerlen
Salarisindicatie: €2500 - €2700

Word jij enthousiast van het werken met grote data sets? Wil jij leren hoe je op een zo efficiënt mogelijke manier data verzamelt en hoe je deze data zo waardevol mogelijk kunt maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! In samenwerking met APG in Heerlen hebben wij een traineeship ontwikkeld waarmee jij wordt opgeleid tot Data Engineer. We hebben plaats voor maximaal 6 trainees! Het traineeship start begin oktober 2019.

De rol
Als Data Engineer zorg jij dat de data uit de verschillende bronsystemen beschikbaar gesteld wordt. Jouw doel is om de kwaliteit van de datalevering te waarborgen en om de waarde van de data te verhogen. Hiervoor beoordeel en analyseer je de bron en analyseer je de kwaliteit van de data. Daarnaast houd jij je ook bezig met de kwaliteit van het testproces. Een belangrijke rol binnen de afdeling Data Intelligence van APG!

APG
APG is een pensioenuitvoerder die in opdracht van een aantal pensioenfondsen het pensioen regelt van 4,5 miljoen mensen. APG ziet data als de drijvende factor achter de processen en zit middenin de transitie naar een data driven organisatie.

Je gaat werken op de afdeling Data Intelligence. Deze afdeling is verantwoordelijk voor zowel de data governance als het implementeren van een nieuwe data architectuur en het ontwikkelen van relevante kennisgebieden. De afdeling werkt volgens de Agile werkwijze. Alles op deze afdeling ademt Data. De mensen in de teams worden blij van resultaten die behaald worden door toepassing van slimme Data Engineer technieken.

Het traineeship
Het traineeship start met een intensieve trainingsperiode van 7 weken (het IT-bootcamp) waarin wij jou opleiden tot Data Engineer. In een groep van maximaal 6 trainees ga je aan de slag met onderwerpen als Agile/Scrum (inclusief PSM1 examen), SQL statements, ETL en datawarehousing. Ook programmeren in Java komt aan bod. Daarnaast zul je leren werken met tools als Hadoop, Spark en de nieuwste BI-tools. Tijdens de laatste week van het bootcamp werk je in teamverband aan een praktijkgerichte opdracht. Hiermee sluit je de intensieve bootcamp af en ben je in het bezit van een uitstekend fundament om te starten als Data Engineer bij APG in Heerlen!

Wat bieden wij jou

 • Een intensief en leerzaam IT-traineeship tot Data Engineer;
 • Baangarantie bij APG in Heerlen;
 • Nationaal en Internationaal erkende certificaten;
 • Goede begeleiding bij zowel hard- als softskills;
 • Diverse doorgroeimogelijkheden bij APG, afhankelijk van jouw kennis en ambities;
 • Het startsalaris is € 2500 per maand, vanaf de eerste werkdag;
 • Tijdens het traineeship wordt het salaris verhoogd naar € 2700 per maand. Bij indiensttreding bij APG ga je +/- € 3200 per maand verdienen.

Wat vragen wij van jou

Als trainee Data Engineer ben je leergierig en innovatief ingesteld en heb je de capaciteit om nieuwe ontwikkelomgevingen snel eigen te maken. Je werkt gestructureerd en hebt een passie voor puzzelen. Je voelt je thuis in een cultuur waarin openheid, samenwerken en feedback geven en krijgen centraal staat.

Verder neem je mee:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in een IT- of bèta richting
 • Enige ervaring met SQL-statements. Ervaring met Java is een pré;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Woonachtig in de omgeving van Heerlen of bereidheid om hier naartoe te reizen/verhuizen.

The traineeship is given in Dutch. To participate, speaking Dutch fluently is a requirement.

Solliciteren?
Zie jij jezelf in het geschetste plaatje? We komen graag met je in contact, ook als nog niet alles duidelijk is en je hier vragen over hebt! Je kan ons bereiken via 085-0609 910 of via recruitment@traineefactory.nl.


Lees hier de privacyverklaring

Interesse in deze vacature? Neem contact op:

Door ons een belletje te geven

085 0609 910

Door ons een mailtje te sturen

info@traineefactory.nl

Door je te laten terugbellen

Of is dit perfect voor een vriend?