IT-traineeship Data Infra Engineer

By 22/05/2020Geen categorie

IT-traineeship Data Infra Engineer

Wanneer? 31/08/2020
Waar? Heerlen
Salarisindicatie: € 2500

Ben jij iemand die graag de diepte in duikt, gestructureerd werkt en zaken stap voor stap analyseert? Word jij enthousiast van het werken met grote data sets en wil je leren hoe je de betrokken applicaties op de juiste manier beheert? Dan zijn wij op zoek naar jou! In samenwerking met APG hebben wij een traineeship ontwikkeld waarmee jij wordt opgeleid tot Data Infra Engineer. Wij hebben plaats voor maximaal 6 trainees! Het traineeship start op 31 augustus 2020.

De rol
Als Data Infra Engineer ben jij verantwoordelijk voor het realiseren, beheren en onderhouden van een data integratie service. Hiermee zorg jij ervoor dat data tijdig, stabiel en op continue basis beschikbaar wordt gesteld voor het Data Intelligence team. Je optimaliseert de omgeving en software en beheert de Data Management omgeving.

Binnen het Data Intelligence team is het doel om de kwaliteit van de datalevering te waarborgen en om de waarde van de data te verhogen. Hiervoor beoordeel en analyseer je de bron en analyseer je de kwaliteit van de data. Daarnaast houd jij je ook bezig met de kwaliteit van het testproces. Een belangrijke rol binnen de afdeling Data Intelligence van APG!

APG
APG is een pensioenuitvoerder die in opdracht van een aantal pensioenfondsen het pensioen regelt van 4,5 miljoen mensen binnen Nederland. APG ziet data als de drijvende factor achter de processen en zit middenin de transitie naar een data driven organisatie.

Je gaat werken op de afdeling Data Intelligence. Deze afdeling is verantwoordelijk voor zowel de data governance als het implementeren van een nieuwe data architectuur en het ontwikkelen van relevante kennisgebieden. De afdeling werkt volgens de Agile werkwijze. Alles op deze afdeling ademt Data. De mensen in de teams worden blij van resultaten die behaald worden door toepassing van slimme Data Engineer technieken.

Het traineeship
Het traineeship start met een intensieve trainingsperiode van 8 weken (het IT-bootcamp) waarin wij jou opleiden tot Data Infra Engineer. In een groep van maximaal 6 trainees ga je aan de slag met onderwerpen als Agile/Scrum (inclusief PSM1 examen), databases, SQL, Powercenter en ITIL processen. Daarnaast zul je leren werken met tools als Hadoop, Cognos en Jira. Tijdens de laatste twee weken van het bootcamp werk je in teamverband aan een praktijkgerichte opdracht voor APG. Hiermee sluit je het intensieve bootcamp af en ben je in het bezit van een uitstekend fundament om te starten als Data Infra Engineer bij APG in Heerlen!

Wat bieden wij jou

 • Een intensief en leerzaam IT-traineeship tot Data Infra Engineer
 • Baangarantie bij APG in Heerlen
 • Begeleiding door diverse senior Engineers op de werkvloer
 • Begeleiding vanuit Working Talent op het gebied van persoonlijke ontwikkeling
 • Diverse doorgroeimogelijkheden bij APG, afhankelijk van jouw kennis en ambities
 • Het startsalaris is € 2500 per maand, vanaf de eerste werkdag
 • Tijdens het traineeship wordt het salaris stapsgewijs verhoogd naar € 3200 per maand

Wat vragen wij van jou
Als trainee Data Infra Engineer heb je een passie voor techniek en ben je leergierig en innovatief ingesteld en heb je de capaciteit om nieuwe ontwikkelomgevingen snel eigen te maken. Je voelt je thuis in een cultuur waarin openheid, samenwerken en feedback geven en krijgen centraal staat.

Verder neem je mee:

 • Minimaal een afgeronde hbo opleiding, bij voorkeur in een IT- of bèta richting
 • Enige ervaring met databases en/of SQL statements
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Woonachtig in de omgeving van Heerlen of bereidheid om hier naartoe te reizen/verhuizen

The traineeship is given in Dutch. To participate, speaking Dutch fluently is a requirement.

Zie jij jezelf in het geschetste plaatje? Wij komen graag met je in contact, ook als nog niet alles duidelijk is en je hier vragen over hebt! Je kan ons bereiken via 085-0609 910 of via recruitment@traineefactory.nl. Je kan hieronder ook direct je gegevens achterlaten.


Lees hier de privacyverklaring

Interesse in deze vacature? Neem contact op:

Door ons een belletje te geven

085 0609 910

Door ons een mailtje te sturen

info@traineefactory.nl

Door je te laten terugbellen

Of is dit perfect voor een vriend?