IT-traineeship Information Security Officer

By 10/12/2018Geen categorie

IT-traineeship Information Security Officer

Wanneer? n.t.b. (Q4-2019)
Waar? Opdrachtgever bij jou in de regio
Salarisindicatie: €2400 - €3200

In het tijdperk van versnelde digitalisering van onze samenleving wordt informatiebeveiliging en bescherming van persoonsgegevens steeds belangrijker. Organisaties moeten aan steeds strengere wet- en regelgeving voldoen. Om dat te realiseren en incidenten te voorkomen, moeten organisaties de processen goed in kaart hebben, de procedures op orde hebben en toetsen of deze procedures ook worden nageleefd.

Lijkt het jou interessant om in de toekomst (mede-) verantwoordelijk te zijn voor het opstellen, implementeren en het monitoren van het informatiebeveiligings- en privacy beleid? Ben jij goed in het procesmatig werken en denken en gaat het beschrijven van processen en procedures jou gemakkelijk af? Lijkt het jou leuk om bewustzijn te creëren bij collega’s en andere belanghebbenden inzake informatiebeveiliging en privacy? Jij bent alert, pro-actief en resultaatgericht, je bent overtuigend, kan goed overzicht houden, bent gericht op samenwerken en communiceert makkelijk op verschillende niveaus. Kies dan voor ons Information Security Traineeship.

Het traineeship gaat in december 2019 van start.

Information Security Traineeship

Het traineeship legt het fundament om in de toekomst de rol van junior Information Security Officer of junior Information Security Consultant te vervullen. Het traineeship start met een klassikaal opleidingstraject van 7 weken. De trainingen worden gegeven door gecertificeerde trainers, elk met zijn of haar eigen specialisme. Een greep uit de opleiding; bepalen van Network Infrastructures and Network Security, beveiligingsmaatregelingen, wet- en regelgeving rondom Security Management, Security Audits, Business Process Redesign, Lean denken en werken, Ethical Hacking, AVG/GDPR.

Binnen 7 weken behaal je diverse certificaten binnen de wondere wereld van IT Security. Na de opleiding ga je aan de slag bij één van onze opdrachtgevers, waar je onder begeleiding van een ervaren collega jouw eerste praktijkervaring gaat op doen.

Taakomschrijving

Door de constante aanpassingen in wet- en regelgevingen en de onbekendheid en mogelijkheden binnen privacy & security binnen organisaties, beweeg jij jezelf als een spin in het web. Jij zorgt er mede voor dat jouw organisatie compliant is (juridische vraagstukken), dat de bescherming van persoonsgegevens gewaarborgd worden (proces & procedures) én je leert jezelf het een en ander bij op het gebied van Ethical Hacking (Technische vraagstukken). Je zal voortdurend het niveau van het informatiebeveiligingssysteem beoordelen en verbeteren. Zo bestaat jouw takenpakket uit het adviseren en rapporteren, controle en registratie en communicatie binnen de organisatie.

 • Beheren processen voor informatiebeveiliging
 • Leveren van een significante bijdrage aan het bewustzijn van medewerkers inzake informatiebeveiliging en privacy
 • Op verzoek deelnemen aan overlegvormen inzake informatiebeveiliging en privacy
 • In kaart brengen (en dit onderhouden) van de informatiestromen
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van (project)managers en proceseigenaren over te nemen informatieveiligheidsmaatregelen bij bestaande en nieuwe processen en systemen
 • Toetsen van de status van informatiebeveiligingsmaatregelen
 • Opstellen van rapportages over de status en acties/voortgang m.b.t risico beheersing en beveiligingssituatie
 • Bij informatiebeveiligingsincidenten doe je onderzoek en bewaak je de afhandeling en stel je eventuele verbetervoorstellen op.
Jouw profiel
 • Jij hebt een afgeronde HBO/WO opleiding. Richting IT, Security en/ of Juridisch is een pré;
 • Jij hebt affiniteit met IT;
 • Je bent initiatiefrijk, communicatief vaardig, analytisch en flexibel ingesteld;
 • Jij werkt en denkt gestructureerd en procesgericht;
 • Jij beheerst de Nederlandse taal uitstekend, jij hebt goede kennis van de Engelse taal.
Wij bieden:
 • Een intensief IT-traineeship tot junior Information Security Officer;
 • Mogelijkheid tot behalen diverse toonaangevende examens;
 • Baangarantie binnen de IT bij een organisatie bij jou in de buurt;
 • Een marktconform salaris, € 2400 – 3200 en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (laptop, leaseauto/NS abonnement);

Solliciteren
Zie jij jezelf in het geschetste plaatje? We komen graag met je in contact, ook als nog niet alles duidelijk is en je hier vragen over hebt! Je kan ons bereiken via 085 0609 910 of via recruitment@traineefactory.nl.

Je kan hieronder ook direct je gegevens achterlaten.

Door te solliciteren deel je met ons jouw persoonlijke gegevens. Daar zijn wij blij mee, omdat we op deze manier contact met jou kunnen opnemen. We zien dit wel als een verantwoordelijkheid, daarom zullen jouw gegevens die je met ons deelt nooit zonder overleg delen met anderen buiten Trainee Factory. Wij verwijderen jouw gegevens binnen een maand als er we niet verder met elkaar gaan en je kan ervan uitgaan dat wij zorgvuldig met je gegevens omgaan qua beveiliging.


Lees hier de privacyverklaring

Interesse in deze vacature? Neem contact op:

Door ons een belletje te geven

085 0609 910

Door ons een mailtje te sturen

info@traineefactory.nl

Door je te laten terugbellen

Of is dit perfect voor een vriend?