IT-traineeship Java DevOps Engineer

By 20/11/2019Geen categorie

IT-traineeship Java DevOps Engineer

Wanneer? 17/02/2020
Waar? Opdrachtgever bij jou in de regio
Salarisindicatie: € 2600 - € 3200

Met het IT-traineeship van Trainee Factory maak jij een vliegende start in de IT! We leiden jou op tot Java DevOps Engineer, een rol waarmee jij je breed kan ontwikkelen binnen het IT-vakgebied. Je werkt aan innovatieve technologieën die de technische uitdagingen van vandaag bij houden. Benieuwd wat dit betekent? Lees dan snel verder!

Let op: het traineeship start op 17 februari 2020.

Wat is DevOps?
DevOps is een manier van samenwerken, waarbij zowel de Developers (Dev) als de beheerders (Ops) samen betrokken zijn bij het gehele softwareontwikkelproces. Doordat ontwikkelaars en beheerders intensief samenwerken en beide kennis hebben van zowel Dev als Ops, worden er betere en slimmer te onderhouden applicaties gelanceerd. Je zou kunnen zeggen: “You build it, you run it”.

Hoe ziet het traineeship er uit?
Het IT-traineeship Java DevOps Engineer start met een IT-bootcamp van 10 weken. Het bootcamp heeft een brede aanpak, maar je zult ook op diverse punten een verdiepingsslag maken. Dit zorgt er voor dat je de context goed leert begrijpen en precies weet waar je aan werkt. We koppelen continu de theorie aan de werkelijke praktijk, zodat je snel leert hoe het ‘echt werkt’ in een DevOps team.

Het bootcamp bestaat uit een mix van online leren en klassikale trainingen door ervaren trainers.

De nadruk van het bootcamp ligt op jou opleiden tot Software Developer in een DevOps team. De hoofdprogrammeertaal die je gaat gebruiken is Java. Daarnaast leer je werken met de meest relevante tooling en platforms die in een DevOps team worden gebruikt.

Uiteraard behaal je tijdens het IT-bootcamp verschillende certificaten, zoals het Java certificaat OCA, het test certificaat ISTQB, het Scrum certificaat PSM1 en een Cloud certificaat.

Naast de hardskills, is er ook veel ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. Met een ervaren softskills trainer ontwikkel je jezelf en ontdek je wie je bent, waar je staat en werk je aan een sterke professionele houding.

Met de opgedane kennis en de certificaten op zak ga je aan de slag bij een van onze opdrachtgevers in jouw woonomgeving. Je hebt een uitstekend fundament gelegd om als Software Developer aan de slag te gaan in een DevOps team. Tijdens deze fase organiseren wij een aantal terugkomdagen waar je verder leert en ervaringen uitwisselt met je collega trainees.

Wat bieden wij jou?

 • Een leerzaam en innovatief IT-traineeship
 • Baangarantie bij een top 500 werkgever in jouw woonomgeving
 • Toegang tot een online leeromgeving
 • Werken met de nieuwste technieken die aansluiten bij de actualiteiten in de markt
 • Nationaal en internationaal erkende certificaten
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling door
 • Goede begeleiding door een senior professional op de werkvloer
 • Het startsalaris is € 2600 bruto per maand vanaf de eerste werkdag. Na één jaar wordt het salaris verhoogd naar € 2800 bruto per maand. Als je jezelf goed ontwikkelt verdien je na 1,5 jaar € 3000 euro of iets daarboven.

Wat vragen wij van jou?
Als trainee Java DevOps Engineer ben je leergierig en innovatief ingesteld en heb je de capaciteit om nieuwe tools snel eigen te maken. Je hebt aantoonbare affiniteit met IT, bijvoorbeeld doordat je enige ervaring hebt met scripting, programmeren of het bouwen van je eigen website (zelfstudie inbegrepen). Daarnaast ben je fulltime beschikbaar vanaf de start van het traineeship.

Verder neem je mee:

 • Een (bijna) afgeronde hbo- of wo-opleiding bij de start van het traineeship (een IT- of bèta studie is een pré)
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Werkervaring is niet vereist

The traineeship is given in Dutch. To participate, speaking Dutch fluently is a requirement. 

Zie jij jezelf in het geschetste plaatje? We komen graag met je in contact, ook als nog niet alles duidelijk is en je hier vragen over hebt! Je kan ons bereiken via 085-0609 910 of via recruitment@traineefactory.nl. Je kan ook hieronder direct je gegevens achterlaten.


Lees hier de privacyverklaring

Interesse in deze vacature? Neem contact op:

Door ons een belletje te geven

085 0609 910

Door ons een mailtje te sturen

info@traineefactory.nl

Door je te laten terugbellen

Of is dit perfect voor een vriend?