IT-traineeship Mendix Consultant

By 13/06/2019Geen categorie

IT-traineeship Mendix Consultant

Wanneer? n.t.b. (Q4-2019)
Waar? Opdrachtgever bij jou in de regio
Salarisindicatie: €2500 - €3200

Met dit traineeship word je opgeleid tot Mendix Consultant / Mendix Business Engineer. Klinkt goed toch? In deze rol ben jij de link tussen business en IT. Dat betekent dat je complexe business vraagstukken vertaalt naar bedrijfsapplicaties binnen het Mendix platform.

Mendix is gebaseerd op Model Driven Development en is een platform as a service (PaaS). Model Driven Development reikt business en IT een gemeenschappelijke taal aan, waardoor de samenwerking wordt bevorderd. Dit stelt de business en IT in staat om samen processen en applicaties visueel te modelleren in plaats van te programmeren. Het Mendix App Platform zorgt er voor dat kleine, multifunctionele teams sneller dan ooit complexe bedrijfsapplicaties kunnen bouwen en implementeren. Afhankelijk van jouw uiteindelijke functieomschrijving kunnen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit het ontwerpen, ontwikkelen, testen, implementeren en beheren van Mendix applicaties.

Het traineeship gaat in Q4 2019 van start.

Wat ga je doen?

Het traineeship start met een opleiding van 8 weken. In de eerste 3 weken komen onderwerpen zoals Agile, Scrum, requirements analyse, user-stories, modelleren van gegevens, presentatietechnieken, interviewtechnieken databases/SQL en HTML/CSS aan bod. Met deze basis volg je in de laatste weken van de opleiding het Mendix bootcamp. Via de Mendix Introduction Course maak je kennis met het Mendix platform. Hierin krijg je de tools aangereikt die je nodig hebt om te beginnen met het bouwen van web en mobiele applicaties. Na de theoretische basis bieden wij de mogelijkheid om onder begeleiding van een Mendix Consultant te werken aan echte business cases om praktijkervaring op te doen.

Afhankelijk van je affiniteit of ambities is het ook mogelijk je verder te ontwikkelen op meer technische vlakken. Waar het Mendix Plaform je in staat stelt complete apps te maken zonder te programmeren, is het ook mogelijk om in de code te duiken om de functionaliteit van applicaties uit te breiden. Denk aan bijvoorbeeld back-end development met behulp van Java of front-end development met JavaScript en HTML/CSS. Daarnaast kun je je specialiseren tot bijvoorbeeld cloud of mobile expert.

Na ongeveer 8 weken intensieve training ga je aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Samen zoeken wij een opdrachtgever die bij jou past, want het is het uitgangspunt dat je na ruim een jaar in dienst treedt bij deze opdrachtgever. Wij hebben aansprekende en toonaangevende opdrachtgevers die vooruitstrevend zijn op het gebied van digitale transformatie en IT-innovatie. Je stroomt in als trainee en je wordt vanaf de start goed begeleid door collega’s en teamleden die beschikken over veel Mendix ervaring. Je werkt volgens de Agile/Scrum methodiek en je wordt onderdeel van een projectteam. Na een aantal maanden werkervaring kan je de Mendix Advanced Course volgen.

Wat wij bieden:

  • Een intensief en betaald IT-traineeship tot Mendix Consultant / Mendix Business Engineer;
  • Toegang tot andere certificeringen, zoals PSM1 Scrum, Rapid Developer en Advanced Developer Certification;
  • Baangarantie binnen de IT;
  • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Doorgroeimogelijkheden binnen de IT.

Wat wij vragen:

  • Een afgeronde HBO of WO bachelor. IT en/of business richting is een pré;
  • Affiniteit met IT of bedrijfskunde;
  • Ervaring met modelleren is een pré;
  • Je bent initiatiefrijk, communicatief vaardig, analytisch en flexibel ingesteld;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, kennis van de Engelse taal is een pré.

Solliciteren

Zie jij jezelf in het geschetste plaatje? We komen graag met je in contact, ook als nog niet alles duidelijk is en je hier vragen over hebt! Je kan ons bereiken via 085 0609 910 of via recruitment@traineefactory.nl


Lees hier de privacyverklaring

Interesse in deze vacature? Neem contact op:

Door ons een belletje te geven

085 0609 910

Door ons een mailtje te sturen

info@traineefactory.nl

Door je te laten terugbellen

Of is dit perfect voor een vriend?